Evas 
Vin Och Mat

         Vinskola OnlineDryckesprovningar, 
VINRESOR, utbildningar, Matlagningskurser                 
       

 

Måndagen 2017-04-03

Vinresa

Denna dagen blev en heldag med vingårdsbesök hos Cavaproducenten Vilarnau i vackra Katalonien och byn Sant Sadurni d'Anoia. Nedan ett bildgalleri från besöket då vi fick en tur i vingårdarna, vineriet samt prova lokal mat och självklart- prova igenom Vilarnau's olika cava samt även Gonzalez-Byass(äger Vilarnau) övriga viner. Underbar och givande dag!!


Tisdagen 2017-04-04

Vinresa

Tisdagen började med en fantastisk frukost på hotellet, sedan tog vi oss till vår kulinariske guide för dagen som tog oss genom olika delar av Barcelona och till Boquerian- mekka för den matgalne!
Måndagen 2017-03-13

19.00

 Vilken dag! Efter en givande Master Class på Operaterassen med fantastiska Tyska VDP-viner och Österrikiska Grosses Gewächst bar det av till kungliga djurgården och det tyska ambassadörparets residens. Panget heter Villa Ekarne och vi var runt 20 inbjudna journalister och sommelierer till formell 3-rätters meny. Självklart matchade med tyska viner, både vita och röda. Underbart.

Måndagen 2017-03-13

12.00

Idag deltog jag i en härlig lunchprovning av ett nytt rött boxvin; 

Monlusso Barbera från Piemonte. 


Vinet lanserades på Systembolaget av importören Oenoforos den 1/3 och är ursprungsbetecknat DOC vilket är en hög kvalitetsstämpel för ett boxvin. Detta är också den första boxen på druvan barbera på bolaget. 


Vinet är mjukt och bärigt med karaktär av körsbärspralin, moreller, nyponros och cederträ. Gott att dricka som det är, eller till charkbrickan, krämig pasta eller örtkryddat lamm med risotto och rödvinssky. 

Mycket bra! 243:-. 


Man serverade en välkomponerad meny till vinet på Villagio, sympatisk italiensk restaurang på Skeppargatan 16. 


-Charkbricka, burrata, oliver och ruccola.


-Krämig tryffelpasta med parmesan och fläskfilé


-Oxfilé med potatiskaka med parmesan, ostronskivling samt rödvinssky


-Chokladtryffel och espresso


Allt passade förträffligt till vinet. Oj vad gott!