top of page

Eva är en hängiven sommelier och matlagare med gediget intresse och kunskap av mat och vin i kombination. Livets goda!


Målet är att du som kund ska kunna få provningen, middagen eller eventet PRECIS som du tänkt. Utan krångel! 

Välj tema, eller låt Eva föreslå.

Tillställningen ska vara otvungen, glad, givande och underhållande.


Provningen kan ske på lokal, företag eller hemma, inga problem.


Har du svårt att komma på present till jubilaren? Ge bort ett presentkort för en vinprovning!


Gäller det en större grupp finns samarbete med Sweden Wine Club, 

och deras fina restaurang och festvåning- Restaurang Syster och Bror, mitt i Stockholm.


Samarbete finns även med Muhren Catering för hyra av glas, mat eller tilltugg. Levereras till dörren. Otroligt bra kvalitet och toppenlösning om provningen eller tillställningen sker på kontor eller hemma hos dig som kund. 


Mat, det är halva födan! Sen har vi drycken...


Eva Weckström har hon alltid brunnit för mat och dryck och är idag sommelier med lång erfarenhet från restaurangbranschen. 


Hon har förutom många år i Stockholms krogvärld arbetat i New York, bland annat nära FN-huset på ljuvliga och välrenommerade franska bistrot La Mediterraneé. 


Här serverade hon i slutet på 90-talet många ambassadörer, presidenter och statsöverhuvud. Kameruns president var till exempel en riktig skämtare.

Senast har hon varit hovmästarinna på vackra Wärdshuset Ulla Winbladh på Kungliga Djurgården och chefsommelier på Villa Pauli i Djursholm. Efter Villa Pauli sadlade hon delvis om och ägnade sig i fem år åt produktutveckling och försäljning hos importören Swedish Brand AB. Här hade hon ansvar för vinportföljen, kunder, events med mera.


Sin sommelierutbildning tog hon på Restaurangakademien i Stockholm, och hon innehar även ett Advanced certificate hos Engelska WSET, The Wine and Spirit Educational Board.


Numera arbetar Eva helt i sitt eget företag Evas Vin och Mat. Här erbjuds ledning av vinprovningar, konsulting, events och utbildning. Hon tar även skribentuppdrag på tema mat, dryck och resor. Hon föreläser vid förfrågan om öl, vin och sprit- helst i kombination med olika mat och tilltugg. 


I det vackra magasinet Rum Ute har Eva sin egen stående sida i varje nummer, som vinskribent. Hor sitter även med och bedömer samtliga viner på systembolagets journalistprovningar. Hon driver även bloggen www.mindthewine.com.


Eva har flera samarbetspartners och är flitigt anlitad av Elite Hotels Sweden, Brasserie Makalös, Västerås Officersmäss och Stockholm Wine Club. Den sistnämda har hon varit provningsledare hos i 10 år. 


Hon studerar även via WSET i London för WSET Diploma.


Hon bor på Kungsholmen i Stockholm och håller vid önskemål t. ex. matlagningskurser i sitt hem.

bottom of page