top of page


Vinprovningar

På Olika Tema


Vin och mat, det är grejen! 
Jag anordnar bland annat:

Matlagningskurser. Hemma hos dig, Hemma hos Evas Vin och Mat(Kungsholmen), På Företaget eller festen för jubilaren.

Provningar med Vin och Mat i kombination. Välj från mina olika erbjudanden eller så skräddarsyr jag något enkom för din tillställning.

Lyxiga middagar där jag väver in vinprovning och andra moment för mina gäster. Det kan vara bröllop, bemärkelsedag eller företagsevent. det blir alltid uppskattat! Mejla för förslag och prisbild. Intimt, avslappnat, roligt och personligt!!

Hör av er med era funderingar på telefon, eller mejl. Tillsammans klurar vi ut en härlig lösning till er! info@evasvinochmat.com.

Var håller vi till?

HEMMA HOS DIG

Jag kommer gärna hem till dig och håller matlagningskurs och pratar om mat och dryck. Roligt om det blir interaktivt, att hela gruppen får hjälpa till med olika moment. Här kan man lägga in tävlingar, frågesporter och vad som helst efter önskemål. Menyn sätter jag ihop efter era förslag. Vinerna kombineras till de olika rätterna och ni får en fin helhet när vi provar dem till maten.

HEMMA HOS MIG

Är ni en grupp på 10 eller mindre är ni välkomna på "hemma hos" på Kungsholmen här i Stockholm. Upplägget diskuterar vi fram men jag förbereder all mat efter menyn vi kommit fram till, dukar, skriver ut menyer och förberedar vinerna. Ni som deltagare får sedan små uppdrag som exempelvis att i tre olika lag lägga upp rätterna, kanske även göra något litet annat moment som dekantering, eller en stund vid spisen! Ni äter gott och dricker väl utvalda viner till, och i samband talar vi om vin och mat i kombination.

PROVNING I VACKER KULTURMÄRKT MILJÖ

Vill ni ha en mysig vinprovning i lokal har jag möjlighet att hyra en otroligt vacker dito mitt i city på ljuvliga Brasserie Makalös. Hör av er så fixar vi en lämplig lösning! Här gäller minst 10 och maxantal 18 personer, alla teman. Ibland bokar jag in mig på Ulla Winbladh på Kungliga Djurgården, och huserar i deras vackra festvåning. Här gäller max antal 70 gäster, och obligatoriskt att även boka meny för lunch elle rmiddag.

STÖRRE SÄLLSKAP

För större vinprovningar och tillställningar rekommenderar jag varmt Stockholm Wine Club, där jag är flitigt anlitad och håller provningar på en mängd teman. Lokalen, Restaurang syster och Bror, är rymlig för det större sällskapet. Gå in på stockholmwineclub.se och skicka din förfrågan.

Vinprovningsteman

Nedan några förslag på vinprovningstema. Dessa kräver inga som helst förkunskaper.

Naturligtvis är det även fritt fram att önska tema, det finns ju en uppsjö att välja bland.

Kanske vill ni i gruppen jämföra samma druva odlad i olika delar av världen, eller prova många olika viner från en specifik, mindre region. Finns intresse för dessertvin går det utmärkt att planera en sherry- eller portvinsprovning. Kanske med lite klassiska spanska tillbehör som manchego och oliver till sherryn eller härligt mörk choklad till portvinet! Mmmmm......

Vinprovning DRUVA

Här provar vi viner framställda på olika vindruvor, vitis vinifera, och jämför olikheter och likheter. Vi lär oss känna igen karaktären på de olika typerna av druva, och dess stil på vin. Vi talar självklart en del om odling och tillverkning av vin, och hur detta påverkar stilen på vinet. Traditionella metoder, eller moderna vid odling och tillverkning? Allt inverkar! Vi lär oss även hur man provar vin för att få ledtrådar om hur både utseende, doft och smak kan ge oss en fingervisning om vad som finns i glaset.

Druvprovning vitt vin

Druvprovning rött vin

Druvprovning vitt och rött vin

Vinprovning LAND

Här provar vi viner med olika stil från samma land. Här kan klimat, tradition, framställninsmetod och självklart druvsort göra att vinerna skiljer sig åt väsentligt. Vi diskuterar varför! Vi lär oss vad som är signifikativt för respektive vin, och region. Vi talar självklart en del om odling och tillverkning av vin, och hur detta påverkar stilen på vinet. Vi lär oss även hur man provar vin för att få ledtrådar om hur både utseende, doft och smak kan ge oss en fingervisning om vad som finns i glaset.

Frankrike vitt vin, rött vin eller vitt OCH rött vin

Italien vitt vin, rött vin eller vitt OCH rött vin

Spanien vitt vin, rött vin eller vitt OCH rött vin

Nya världen vitt vin, rött vin eller vitt OCH rött vin. Länder exempelvis USA, Chile, Argentina, Sydafrika, Australien, Nya Zeeland.

Vinprovning TEMA

Här provas vin, öl eller sprit som har något gemensamt vad gäller stil, tillverkning eller ursprung. Varför är de lika, eller olika? Vi går igenom hur de ädla dropparna är framställda, vilken jordmån och råvara för att fastställa vad som påverkar den färdiga drycken, och varför. Vi lär oss även hur man provar för att få ledtrådar om hur både utseende, doft och smak kan ge oss en fingervisning om vad som finns i glaset!

Mousserande och Champagne

Amarone, Ripasso och Valpolicella

Öl

Whisky och/eller andra destillat
Vinprovning MAT & VIN

Tillför en dimension och se hur vinet reagerar i kombination med mat. Och tvärtom! Vi talar om grundsmakerna och hur vinet bäst kombineras med mat. Vi diskuterar hur man lätt väljer rätt vin till maten med hjälp av rätt nycklar. Självklart går vi igenom regional mat runt om i världen, och matchande regionala viner. Vi lär oss om hur vin framställs, och även hur man provar vin för att få ledtrådar om hur både utseende, doft och smak kan ge oss en fingervisning om vad som finns i glaset. Framförallt smaaaakar vi på allt detta goda, kombinerar, och diskuterar.

Vin och tilltugg, vi går igenom grundsmakerna och hur vinet påverkas av maten och vice versa. 

Vin och Ost

Vin och Choklad
Vin och Lakrits

Mejla info@evasvinochmat.com så fixar vi en fenomenal provning!


bottom of page